Nigula selts annab teada :
Kogunemine Nigula kirikuplatsil 28.juulil kl. 13:00
Stiil: kolhoosiaeg
Kodune töö: koduküla tutvustav etteast( laul,etendus...) max 10 min
... Plaan valida : parim külasupp 2012
Kaasa võtta: vähemalt 1 ragulka.
Kell 16:00 lasteetendus OKASROOSIKE
29. mai 2012
3. mai 2012
28. apr 2012
24. apr 2012
Palju õnne ja tervist sulle Urmas
Kõik sõbrad ja kõik tuttavad sulle täna õnne soovivad
ja nende hulgast meie ka ei taha täna puududa.
15. apr 2012
Õnne ja õnne Ainole ja Pillele
Las olla su elus vaid rõõmsad värvid,
et säraksid su silmad kui sinipärlid.
Et su naer heliseks-kajaks,
et sind vajaksid need,
keda sinagi vajad.
et säraksid su silmad kui sinipärlid.
Et su naer heliseks-kajaks,
et sind vajaksid need,
keda sinagi vajad.
29. märts 2012
Palju õnne sünnipäevaks Tiit
ta kaasa midagi ei vii.
Need aarded mis on sinus endas,
need olid, on ja jäävadki !
21. märts 2012
Palju õnne sünnipäevaks Sulev ja Sulev
Tuleb välja, et aastad ei tähenda midagi
ja
neid loendada on mõttetu
sest
vanus on lihtsalt üks number
ning
Sina oled alati parimas eas
11. märts 2012
ÜLDKOOSOLEK
VÕNTKÜLA KÜLASELTS MTÜ ÜLDKOOSOLEK
17.märtsil 2012.a. kell 16.00
Päevakorras:
• 2011. majandusaasta aruande kinnitamine
• Külamaja kasutuskorra kinnitamine
• Jooksvad küsimused
Palume kõigil seltsi liikmetel osaleda või volitada kirjalikult kedagi enda eest hääletama
17.märtsil 2012.a. kell 16.00
Päevakorras:
• 2011. majandusaasta aruande kinnitamine
• Külamaja kasutuskorra kinnitamine
• Jooksvad küsimused
Palume kõigil seltsi liikmetel osaleda või volitada kirjalikult kedagi enda eest hääletama
Võntküla Loomekeskuses 15.03.2012 kell 18.30
KÜLLA TULEB ARTUR TALVIK
Räägime maast ja ilmast ja inimestest ja vaatame koos filmi
„Baruto – tõlkes kaduma läinud”
ole kohal ja saad teada, miks filmi ei ole lubatud kinodes näidata
OSALUSTASU 4 €
Filmiprodutsent , maaelu edendaja , sädeinimene , arvamusliider Artur on mees, kellel on Tapurla külas Kass Arturi külakino , kohalik raadio ja on aktiivne kogukonnaliikumise edendaja .Artur Talvik on hariduselt kõrgema lavakunstikooli 1988. aastal lõpetanud näitleja ja on töötanud üle kolme aasta Nukuteatri näitlejana. Alates 1992. aastast tegutseb filmimaailmas .Ise peab ta end eelkõige produtsendiks ja dokfilmide puhul tihti ka režissööriks
Nüüdseks on Artur režissöör olnud viiele filmile
„Baruto – tõlkes kaduma läinud”
„Vastutuulesaal”
„Rocksummer”
„Ööliblika jõulud”
„Vene metalli ja USA dollari suudlus”
kirjutanud stsenaariumi ja võtnud kätte ka kaamera Tõnu Kaljuste Naissaare ooperiteatrist rääkivale „Vastutuulesaalile”.
Produtseerinud 14 filmi
Mängufilmidest suuremad on „Detsembrikuumus”, sakslastega koostöös toodetud „Kõrini”, lätlastega kahasse tehtud „Head käed” jt..
On osalenud paljudes muudes projektides - TV3 improvisatsioonikomöödia „Vilde tee” mängujuht - muusikaprojekt „Laulud tähtedega”.
Oled oodatud .
Räägime maast ja ilmast ja inimestest ja vaatame koos filmi
„Baruto – tõlkes kaduma läinud”
ole kohal ja saad teada, miks filmi ei ole lubatud kinodes näidata
OSALUSTASU 4 €
Filmiprodutsent , maaelu edendaja , sädeinimene , arvamusliider Artur on mees, kellel on Tapurla külas Kass Arturi külakino , kohalik raadio ja on aktiivne kogukonnaliikumise edendaja .Artur Talvik on hariduselt kõrgema lavakunstikooli 1988. aastal lõpetanud näitleja ja on töötanud üle kolme aasta Nukuteatri näitlejana. Alates 1992. aastast tegutseb filmimaailmas .Ise peab ta end eelkõige produtsendiks ja dokfilmide puhul tihti ka režissööriks
Nüüdseks on Artur režissöör olnud viiele filmile
„Baruto – tõlkes kaduma läinud”
„Vastutuulesaal”
„Rocksummer”
„Ööliblika jõulud”
„Vene metalli ja USA dollari suudlus”
kirjutanud stsenaariumi ja võtnud kätte ka kaamera Tõnu Kaljuste Naissaare ooperiteatrist rääkivale „Vastutuulesaalile”.
Produtseerinud 14 filmi
Mängufilmidest suuremad on „Detsembrikuumus”, sakslastega koostöös toodetud „Kõrini”, lätlastega kahasse tehtud „Head käed” jt..
On osalenud paljudes muudes projektides - TV3 improvisatsioonikomöödia „Vilde tee” mängujuht - muusikaprojekt „Laulud tähtedega”.
Oled oodatud .
17. veebr 2012
16. veebr 2012
26. jaan 2012
8. jaan 2012
29. nov 2011
10. okt 2011
PARIMAD HOIDISTE VALMISTAJAD ON SELGUNUD!
9. oktoobril kell 11.00 valiti välja ja tehti teatavaks Taebla kultuurikeskuse parimad hoidised. Võitjaid selgitas välja neljaliikmeline žürii, kuhu kuulusid Ülle Erman, Margit Tülp, Maiu Kallas ja Gregor Alton. Peaauhinnaks oli 10 kg suhkrut ning lisaks jagati välja üheksa eriauhinda. Kõik kohaletulnud said maitsta näitusel osalenud hoidiseid. Võitjad on järgmised:
Peaauhind: „Lumemarjamoos“. Valmistajad: Aili Randmaa ja Anne Laur Martna Põhikoolist
LUMEMARJA MOOS
1 kg peeti, 1 kg alõtšat, 1 kg suhkrut.
Parim vürtsikas hoidis: „Jõkütsi“. Valmistaja: Võntküla Külaselts MTÜ (Milla Selja-Madise talust ).
JÕKÜTSI- LIHATOIDU KÕRVALE
1 kg jõhvikaid, keskmise suurusega küüslaugupesa, 0,5 kg suhkrut, noaotsatäis soola, 0,5 tl tšillipipart.
Valmistamine
Purusta jõhvikad ja küüslauk eelnevalt, lisa ülejäänud ained. Keeda pool tundi vaiksel tulel hoole ja armastusega segades ja valmis ta ongi.
Parim soolane hoidis: „Paprika-tšilli letšo“. Valmistaja: Kristi Kivipuur.
PAPRIKA-TŠILLI LETŠO
0,4 kg tomatit, 0,5 kg paprikat, 0,2 kg porrot või sibulat, 1 kaun tšillipipart, 1 tl suhkrut, soola ja äädikat. Kui soovid, võid panna õli.
Valmistamine
Kuumuta sibul, lisa kooritud tükeldatud tomatid, paprika ja tšilli. Keeda 20 minutit. Peale kogunenud vesi eemalda. Lisa suhkur, sool ja äädikas. Kuumuta veel 20-30 minutit ja pane kuumalt purki.
Parim magus hoidis: „Vitamiinipomm“. Valmistajad: Aili Randmaa ja Anne Laur Martna Põhikoolist.
VITAMIINIPOMM
4 l kõrvitsat, 1 l ebaküdoonia, 2,5 kg suhkrut.
Eriauhind „Temaatiline maitse“: „Jõulumaitseline“. Valmistaja: Irina Turkina.
JÕULUMAITSELINE
Täpselt samamoodi nagu ploomikonfitüür, tehakse ka moos „Jõulumaitseline“, kuid juurde tuleks lisada paar kaneeli pulka, 5-7 tk nelki, 3-4 aniisi tähekest ning jämeda riiviga riivitud umbes 3 cm ingveri juurt. Džemm tuleks keeta ning keetmise lõpus lisada, nagu ka eelmise retsepti järgi, sidrunihape. Džemmile võib keetmise ajal koos teiste vürtsidega juurde lisada ka kas ühe sidruni või apelsini riivitud koor. Tegelikult tuleks vürtsid keetmise ajal panna
keedisesse marlisse seotuna, et lõpus oleks kergem välja võtta.
Eriauhind „Uudne ja huvitav“: nätsukomm „Tikrimari“. Valmistaja: Leili Mutso.
NÄTSUKOMM „TIKIMARI“
Küpsenud tikrid lõigata pooleks ja kuivatada kas dehüdraatoris või ahjus parajalt kuivaks ja nätskeks. Keeta veest ja suhkrust siirup ning panna sinna kuivatatud tikrid, keeta paar minutit ja panna kuumalt purki.
Eriauhind „Lihtne ja põnev“: „Õuna- mündimoos“. Valmistaja: Epp Klimenko.
ÕUNA-MÜNDIMOOS
Keedan lihtsalt potitäie õunamoosi. Kui moos on peaaegu valmis lisan potti 5-6 piparmündioksa. Keedan veel umbes 10 minutit. Eemaldan oksad ja panen moosi purkidesse.
Eriauhind „Ilus hoidis“: „Seltsis segasem ja nägusam“. Valmistaja: Ene Viilma.
SELTSIS SEGASEM JA NÄGUSAM
Kasutada võid kõiki köögivilju, mis peenral on. Porgandid pese korralikult, lõika neljaks ja pane paariks minutiks keema. Keeda ka ülejäänud köögiviljad eraldi umbes minuti (lillkapsas, uba, sibul, küüslauk jne). Keetmist ei vaja kurk ja tomat. Tomat torka tikuga paarist kohast läbi. Jaga köögiviljad purkidesse enam-vähem võrdselt, purgi põhja paar mustsõstralehte (annab maitset ja värvi) ja peale tilli ja/või peterselli, (sinepiseemneid). Vala peale marinaad 3l vee kohta 5 sl soola, 5sl suhkrut ja 4 sl äädikat, mõni tera pipart ja kata kaanega. Kuumuta purke 80 kraadi juures olenevalt purgi suurusest 15-30 minutit. Seejärel sulge purgid õhukindlalt.
Eriauhind „Kõige ilusam purk“: „Marineeritud küüslauk ja ...“. Valmistaja: Aigi Pardel.
MARINEERITUD KÜÜSLAUK JA...
1 klaas heledat veiniäädikat, 1 tl soola, 6 suurt küüslaugupead, ½ klaasi vett, 1 tl suhkrut 3-4 spl toiduõli.
Valmistamine
Küüslauguküüned eraldatakse üksteisest ja pannakse külma veega keema. Kui vesi keema tõuseb, võetakse nõu tulelt ja hoitakse mõni minut pliidi serval. Küüslaugud kooritakse ja kuumutatakse paar minutit veel keevas marinaadis. Siis lisatakse õli. Tõstetakse kohe purki, marinaadileem valatakse peale, purgid suletakse.
Eriauhind „Kodune retsept“: „Meeste salat“. Valmistaja: Anu Grahv.
MEESTE SALAT
200-300 g kukeseeni (praetud), 5-6 sibulat, 2-3 spl toiduõli, 2 punast paprikat, 5-6 tomatit, 2-3 küüslauguküünt, 1 spl soola, 5-6 spl suhkrut, 3 spl äädikat, 2-3 tl purustatud pipart, natukene kaneeli.
Peaauhind: „Lumemarjamoos“. Valmistajad: Aili Randmaa ja Anne Laur Martna Põhikoolist
LUMEMARJA MOOS
1 kg peeti, 1 kg alõtšat, 1 kg suhkrut.
Parim vürtsikas hoidis: „Jõkütsi“. Valmistaja: Võntküla Külaselts MTÜ (Milla Selja-Madise talust ).
JÕKÜTSI- LIHATOIDU KÕRVALE
1 kg jõhvikaid, keskmise suurusega küüslaugupesa, 0,5 kg suhkrut, noaotsatäis soola, 0,5 tl tšillipipart.
Valmistamine
Purusta jõhvikad ja küüslauk eelnevalt, lisa ülejäänud ained. Keeda pool tundi vaiksel tulel hoole ja armastusega segades ja valmis ta ongi.
Parim soolane hoidis: „Paprika-tšilli letšo“. Valmistaja: Kristi Kivipuur.
PAPRIKA-TŠILLI LETŠO
0,4 kg tomatit, 0,5 kg paprikat, 0,2 kg porrot või sibulat, 1 kaun tšillipipart, 1 tl suhkrut, soola ja äädikat. Kui soovid, võid panna õli.
Valmistamine
Kuumuta sibul, lisa kooritud tükeldatud tomatid, paprika ja tšilli. Keeda 20 minutit. Peale kogunenud vesi eemalda. Lisa suhkur, sool ja äädikas. Kuumuta veel 20-30 minutit ja pane kuumalt purki.
Parim magus hoidis: „Vitamiinipomm“. Valmistajad: Aili Randmaa ja Anne Laur Martna Põhikoolist.
VITAMIINIPOMM
4 l kõrvitsat, 1 l ebaküdoonia, 2,5 kg suhkrut.
Eriauhind „Temaatiline maitse“: „Jõulumaitseline“. Valmistaja: Irina Turkina.
JÕULUMAITSELINE
Täpselt samamoodi nagu ploomikonfitüür, tehakse ka moos „Jõulumaitseline“, kuid juurde tuleks lisada paar kaneeli pulka, 5-7 tk nelki, 3-4 aniisi tähekest ning jämeda riiviga riivitud umbes 3 cm ingveri juurt. Džemm tuleks keeta ning keetmise lõpus lisada, nagu ka eelmise retsepti järgi, sidrunihape. Džemmile võib keetmise ajal koos teiste vürtsidega juurde lisada ka kas ühe sidruni või apelsini riivitud koor. Tegelikult tuleks vürtsid keetmise ajal panna
keedisesse marlisse seotuna, et lõpus oleks kergem välja võtta.
Eriauhind „Uudne ja huvitav“: nätsukomm „Tikrimari“. Valmistaja: Leili Mutso.
NÄTSUKOMM „TIKIMARI“
Küpsenud tikrid lõigata pooleks ja kuivatada kas dehüdraatoris või ahjus parajalt kuivaks ja nätskeks. Keeta veest ja suhkrust siirup ning panna sinna kuivatatud tikrid, keeta paar minutit ja panna kuumalt purki.
Eriauhind „Lihtne ja põnev“: „Õuna- mündimoos“. Valmistaja: Epp Klimenko.
ÕUNA-MÜNDIMOOS
Keedan lihtsalt potitäie õunamoosi. Kui moos on peaaegu valmis lisan potti 5-6 piparmündioksa. Keedan veel umbes 10 minutit. Eemaldan oksad ja panen moosi purkidesse.
Eriauhind „Ilus hoidis“: „Seltsis segasem ja nägusam“. Valmistaja: Ene Viilma.
SELTSIS SEGASEM JA NÄGUSAM
Kasutada võid kõiki köögivilju, mis peenral on. Porgandid pese korralikult, lõika neljaks ja pane paariks minutiks keema. Keeda ka ülejäänud köögiviljad eraldi umbes minuti (lillkapsas, uba, sibul, küüslauk jne). Keetmist ei vaja kurk ja tomat. Tomat torka tikuga paarist kohast läbi. Jaga köögiviljad purkidesse enam-vähem võrdselt, purgi põhja paar mustsõstralehte (annab maitset ja värvi) ja peale tilli ja/või peterselli, (sinepiseemneid). Vala peale marinaad 3l vee kohta 5 sl soola, 5sl suhkrut ja 4 sl äädikat, mõni tera pipart ja kata kaanega. Kuumuta purke 80 kraadi juures olenevalt purgi suurusest 15-30 minutit. Seejärel sulge purgid õhukindlalt.
Eriauhind „Kõige ilusam purk“: „Marineeritud küüslauk ja ...“. Valmistaja: Aigi Pardel.
MARINEERITUD KÜÜSLAUK JA...
1 klaas heledat veiniäädikat, 1 tl soola, 6 suurt küüslaugupead, ½ klaasi vett, 1 tl suhkrut 3-4 spl toiduõli.
Valmistamine
Küüslauguküüned eraldatakse üksteisest ja pannakse külma veega keema. Kui vesi keema tõuseb, võetakse nõu tulelt ja hoitakse mõni minut pliidi serval. Küüslaugud kooritakse ja kuumutatakse paar minutit veel keevas marinaadis. Siis lisatakse õli. Tõstetakse kohe purki, marinaadileem valatakse peale, purgid suletakse.
Eriauhind „Kodune retsept“: „Meeste salat“. Valmistaja: Anu Grahv.
MEESTE SALAT
200-300 g kukeseeni (praetud), 5-6 sibulat, 2-3 spl toiduõli, 2 punast paprikat, 5-6 tomatit, 2-3 küüslauguküünt, 1 spl soola, 5-6 spl suhkrut, 3 spl äädikat, 2-3 tl purustatud pipart, natukene kaneeli.
3. okt 2011
Ehitame maja vol.4
2. okt 2011
Tellimine:
Postitused (Atom)